Υπογραφές για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Η συλλογή την υπογραφών για την Ελλάδα σταμάτησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2013. Οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν στην χώρα μας ξεπέρασαν τις 33,000 ενώ το μίνιμουμ ήταν 16.500. Η πρώτη, ιστορικά, ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στην Ελλάδα!

Δυστυχώς παρά τις παραινέσεις ακόμη και του Ευρωκοινοβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κάνει ελάχιστα για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πολιτών. Ο αγώνας για τη μη εμπορευματοποίηση του νερού στην Ευρώπη,

συνεχίζεται!

Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα!

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, και να προωθεί την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους. Η νομοθεσία τής ΕΕ πρέπει να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν και να παρέχουν σε όλους τους πολίτες πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού και σε δίκτυο αποχέτευσης.

Τι θέλουμε να θεσμοθετηθεί

Προτείνουμε: 1ον

Τα θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη τής ΕΕ να είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν ύδρευση και αποχέτευση για όλους τους πολίτες.

Προτείνουμε: 2ον

Η υδροδότηση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων να αψηφούν τους «κανόνες τής εσωτερικής αγοράς» και να απαγορεύεται η απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών ύδρευσης.

Προτείνουμε: 3ον

Η ΕΕ να εντείνει τις προσπάθειές της για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ύδρευση και αποχέτευση.

Τί είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών?

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία πολιτών? Μάθετε πατώντας εδώ.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το νερό εδώ.

Το επίσημο πολύγλωσσο site της Πρωτοβουλίας με περισσότερες πληροφοριες και νέα.

Η λίστα των οργανώσεων που στηρίζουν την ΕΠΠ μεταξύ των οποίων και το SAVEGREEKWATER

  • Twitter said: "Could not authenticate you."

Τί είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών right2water