«Ο αγώνας τώρα αρχίζει» λένε οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ

«Ο αγώνας τώρα αρχίζει» λένε οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ

[vc_row][vc_column width=»1/4″ el_position=»first»] [/vc_column] [vc_column width=»3/4″][vc_column_text width=»1/1″ el_position=»last»] [box] Άμεση ήταν η ανταπόκριση των εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ στη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Αθανασόπουλου του ΤΑΙΠΕΔ για πώληση του 51 τα εκατό της ΕΥΑΘ μέχρι τον Οκτώβρη του 2013.Θυμίζουμε ότι από το 1999 μέχρι σήμερα στα πλαίσια της ήμι-ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ οι εργαζόμενοι μειώθηκαν από 700 σε 265 ενώ για 2.330 χιλιόμετρα δικτύου και 510.000 υδρόμετρα απασχολούνται μόλις 11 υδραυλικοί. Όσο για τα τιμολόγια υπέστησαν αυξήσεις έως και 300 τα εκατό. [/box] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row] [vc_row] [vc_column width=»1/1″][vc_column_text width=»1/1″ el_position=»first last»]

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ
Χθες πέρασε από τη Βουλή το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ, ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει το νερό της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες.
«Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αθανασόπουλος, διευκρίνισε ότι η πώληση ποσοστού μετοχών της ΕΥΑΘ ΑΕ, δε συνιστά πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ αλλά της κυβέρνησης στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», εξασφαλίζοντας έτσι και την ασυλία του(;).
Δε χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΥΑΘ ουσιαστικά χαρίζεται για να οικονομήσουν κάποιοι, μια πρόχειρη αναγωγή των κερδών της σε βάθος 30ετίας που θα είναι και η σύμβαση παραχώρησης συνεπάγεται καθαρά κέρδη άνω των 600.000.000 ευρώ.
Μέχρι τον Οκτώβρη υπολογίζουν να τελειώσουν με την ΕΥΑΘ, υπολογίζουν να τελειώσουν με το νερό της Θεσσαλονίκης, υπολογίζουν, υπολογίζουν…εμάς μας υπολογίζει κανείς;
Μας έχουν υποτιμημένους και αυτό είναι το λάθος τους.
Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μπορεί να σταματήσει την αρπαγή.

Όλοι μαζί συντονισμένα, μπορούμε να τους σταματήσουμε. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*