Δήμος Παλλήνης: Ο πρώτος δήμος της Αττικής ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού!

Δήμος Παλλήνης: Ο πρώτος δήμος της Αττικής ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού!
Ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.ΟΧΙ στο ξεπούλημα των υποδομών ύδρευσης – αποχέτευσης, ΝΑΙ στο νερό ως κοινωνικό αγαθό. Η πρώτη θαρραλέα απόφαση στην Αττική που ανοίγει τον δρόμο και για άλλες παρόμοιες αποφάσεις υιοθετώντας την βούληση των κατοίκων του Δήμου Παλλήνης ώστε να να παραμείνει το νερό κοινωνικό αγαθό, ασφαλές και φθηνό για όλους και ο φορέας διαχείρισης του νερού, η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, να συνεχίσει να είναι μία Δημόσια και κοινωνική εταιρεία.

Να συμπληρώσουμε ύστερα από παρέμβαση μέλους της κίνησης 136, τον οποίο και ευχαριστούμε οτι ο πρώτος Δήμος της χώρας, που πήρε απόφαση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα μάλιστα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 21.1.13, η Κίνηση 136 έκανε παρουσίαση της πρότασής της για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού και για το πέρασμά του στα χέρια των πολιτών της Θεσσαλονίκης και μετά από συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Επίσης, στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης της Θεσσαλονίκης, στις 9.1.13 ιδρύθηκε ο αντίστοιχος συνεταιρισμός νερού, στον οποίο το πρώτο μέλος που γράφτηκε ήταν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης στην συνεδρίαση του στις 5/2/2013 υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα που κατέθεσαν ενυπογράφως πολίτες και φορείς της πόλης.

Η υιοθέτηση του ψηφίσματος των πολιτών αποτυπώνει ξεκάθαρα την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης στην ιδιωτικοποίηση του φορέα διαχείρισης του νερού, και τη βούλησή του να παραμείνει το νερό κοινωνικό αγαθό ασφαλές και φθηνό για όλους.

Με το ψήφισμά τους οι πολίτες

ΖΗΤΟΥΝ Από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και την Διοίκηση του Δήμου να υπερψηφίσουν το παρακάτω κείμενο, που εξηγεί τους λόγους για τους οποίου δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιοι οργανισμοί διαχείρισης του νερού στην Ελλάδα.

ΖΗΤΟΥΝ Από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΔΣ του Δήμου και την Διοίκηση του Δήμου να υποστηρίξουν με κάθε μέσο το αίτημά μας, να παραμείνει το νερό κοινωνικό αγαθό, ασφαλές και φθηνό για όλους και ο φορέας διαχείρισης του νερού, η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, να συνεχίσει να είναι μία Δημόσια και κοινωνική εταιρεία.

ΖΗΤΟΥΝ Από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΔΣ του Δήμου και την Διοίκηση του Δήμου να προωθήσουν το αίτημά μας και στις παρατάξεις τους, και η Διοίκηση του Δήμου Παλλήνης, με Επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθ. Ζούτσο να προωθήσει και να υποστηρίξει την επικύρωση του ψηφίσματος και από την ΚΕΔΕ.

Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

4 Σχόλια

  1. Ο πρώτος Δήμος της χώρας, που πήρε απόφαση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα μάλιστα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 21.1.13, η Κίνηση 136 έκανε παρουσίαση της πρότασής της για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού και για το πέρασμά του στα χέρια των πολιτών της Θεσσαλονίκης και μετά από συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Επίσης, στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης της Θεσσαλονίκης, στις 9.1.13 ιδρύθηκε ο αντίστοιχος συνεταιρισμός νερού, στον οποίο το πρώτο μέλος που γράφτηκε ήταν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

    • Author
      savegreekwater_author 11 έτη ago

      Ευχαριστούμε κε Νικολάου και διορθώνουμε!

Pingbacks

  1. […] Στη συνέχεια, στη Παλλήνη, ελήφθη και η πρώτη θαρραλέα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που ανοίγει τον δρόμο και […]

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*