Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ στον Δήμο Αιγάλεω

Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ στον Δήμο Αιγάλεω
Σε ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ προχώρησε το Δ.Σ. του Δήμου Αιγάλεω κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της 23ης Ιουλίου 2013. Στο ψήφισμα περιγράφονται οι μελανές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης όπως έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες και η αντίθεση της δημοτικής αρχής σε κάθε προσπάθεια απώλειας του ελέγχου του δημόσιου αγαθού του νερού και υπέρ μιας δημόσιας, συμμετοχικής και ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Η απόφαση όπως δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Δήμου Αιγάλεω

(18zip)

Στο 13ο θέμα της Η.Δ. ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανάπλαση Αιγάλεω” κ. Δ. Μπίρμπας εισηγείται ψήφισμα που αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος  καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσει σχετικά.

          Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τα παραπάνω, μετά διαλογική συζήτηση, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

           Εγκρίνει το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ:

           Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω,

α) Εκφράζει την ριζική αντίθεση του στην επιχειρούμενη, μέσω ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.

Όταν είναι πλέον γνωστό παγκοσμίως, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, έχουν οδηγήσει σε μεγαλύτερες ανισότητες στην πρόσβαση, υποβάθμιση της ποιότητας, σπατάλη και κακοδιαχείριση δικτύων, αύξηση τιμολογίων. Σε πάμπολλες περιπτώσεις διεθνώς και ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό χώρο (Παρίσι, Βερολίνο, Δημοψήφισμα Ιταλία) τα τελευταία χρόνια – και μέσα από αγώνες των κοινωνιών, οι εταιρείες και υπηρεσίες ύδρευσης έχουν επανέλθει σε δημόσιο/ δημοτικό έλεγχο.

β) Δηλώνει ότι οι Αιγαλιώτες -ισσες:

– Είμαστε αντίθετοι/ες στην ιδιωτικοποίηση των εταιριών Ύδρευσης και ζητάμε να παραμείνει η ΕΥΔΑΠ στον ιδιοκτησιακό και διοικητικό έλεγχο του ευρύτερου Δημοσίου.

– Διεκδικούμε την εξασφάλιση της καθολικής πρόσβασης σε καθαρό νερό και την ύπαρξη δημοκρατικών διαδικασιών κοινωνικού ελέγχου στη διαχείριση των υδάτινων πόρων

– Είμαστε αλληλέγγυοι/ες με κάθε πρωτοβουλία πολιτών και φορέων πανελλαδικά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης

Τέλος απευθύνεται στην ΠΕΔΑ, σε αιρετούς και εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, με στόχο τη δημιουργία ενός ενωτικού κινήματος που θα αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, που προωθεί η κυβέρνηση και η τρόικα.

Προτείνει περιφερειακό δημοψήφισμα με πρωτοβουλία της ΠΕΔΑ.

Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα

Το κοινωνικό συμφέρον πάνω από τα κέρδη

Δημόσια, συμμετοχική, ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Β.Βούλγαρης, Π.Σαντζαρίδης, Ελ.Τιρτιράκη) της Παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» μειοψηφούντες, δεν εγκρίνουν τα παραπάνω.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Δ.Καλογερόπουλος, Ι.Γκίκας, Χρ.Ζαχαροπούλου-Γιαννουλάτου, Π.Μανδραφλής, Π.Μερκουράκη-Νικολούδη, Δ.Μπογράκος, Ε.Παπαγεωργίου, Σ. Σαμόλης, Φ.Χρυσούλας) της Παράταξης «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» απείχαν της ψηφοφορίας.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                             ΤΑ ΜΕΛΗ

(Υπογραφή)                                                                                                             (Υπογραφές)

ΑΙΓΑΛΕΩ 24-7-2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

1 Comment

  1. eugenia papatheodorou 10 έτη ago

    εκεί έχει φωνή και ο πολίτης .όχι στις εταιρίες και ιδικά ΌΧΙ στις ξένες εταιρείες .ΕΞΩ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*