Ψήφισμα Δήμου Ιεράπετρας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Ψήφισμα Δήμου Ιεράπετρας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

[vc_row el_position=»first»] [vc_column width=»1/4″] [/vc_column] [vc_column width=»3/4″] [vc_column_text el_position=»first last»]

[box] Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στη χώρα μας  εξέδωσε με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας. Είναι ο πρώτος δήμος της Κρήτης κι ελπίζουμε σύντομα να ακολουθήσουν κι άλλοι.[/box]

 

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row] [vc_row el_position=»last»] [vc_column] [vc_column_text el_position=»first last»]

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, κατά τη συνεδρίασή του στις 28 Μαΐου 2013, με τη με αριθμό 130/2013 απόφασή του, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση Φορέων, που διαχειρίζονται το αγαθό της φύσης, το νερό. Δηλώνει τη βούλησή του να αγωνιστεί, προκειμένου να παραμείνει το νερό ένα δημόσιο, κοινωνικό αγαθό.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα! Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία, που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ και να προωθεί την παροχή ύδρευσης άρδευσης και αποχέτευσης, ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους. Η νομοθεσία της Ε.Ε. πρέπει να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν και να παρέχουν σε όλους τους πολίτες πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού, επαρκούς νερού άρδευσης και σε δίκτυα αποχέτευσης. Προτείνουμε:

  1. Τα θεσμικά όργανα και τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση  για όλους τους πολίτες.
  2. Η υδροδότηση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων να αψηφούν τους «κανόνες της εσωτερικής αγοράς» και να απαγορεύεται η απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών ύδρευσης.
  3. Η Ε.Ε. να εντείνει τις προσπάθειές της για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση.

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                 ΤΑ ΜΕΛΗ

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]

Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*