Δήμος Τυρνάβου κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Δήμος Τυρνάβου κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού
Photo by Konstantinos Besios
Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου υιοθέτησε ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στη χώρα μας. Διαβάστε παρακάτω το ψήφισμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, στην 13η και από 04-10-2016 συνεδρίαση με την αριθ. 239/2016 απόφασή του, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της παραγωγής και της διάθεσης του νερού,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ   ΚΑΤΑ   ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Το Δ.Σ. Τυρνάβου αντιτίθεται στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, γιατί αυτό δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Θεωρεί ότι:

  • Το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών, άρρηκτα συνδεδεμένο με το δικαίωμα στη ζωή, στην υγιεινή και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
  • Η ΕΥΔΑΠ πρέπει να παραμείνει δημόσιος οργανισμός στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι να μετατραπεί σε μέσο κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων.
  • Η πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα δημόσιων υπηρεσιών ύδρευσης, όπου εφαρμόστηκε κατά το παρελθόν απέτυχε, αφού οδήγησε σε κατακόρυφη άνοδο της τιμής του νερού και σε υποβάθμιση της ποιότητάς του, με αποτέλεσμα στο τέλος να επιστρέψουν είτε στο δημόσιο, είτε στους Δήμους.
  • Να κατοχυρωθεί στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση ο κοινωνικός έλεγχος και η δημόσια διαχείριση του κύκλου του νερού.
  • %cf%84%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%bf%cf%822
Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*