Πρόσκληση Πράσινου Ινστιτούτου για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού

Πρόσκληση Πράσινου Ινστιτούτου για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού

[vc_row el_position=»first last»] [vc_column width=»1/4″] [/vc_column] [vc_column width=»3/4″] [vc_column_text el_position=»first last»]

Ενόψει των σχεδίων της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό με αιχμή τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ σας προσκαλεί σε μια συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας με τα κινήματα πολιτών, εγχώρια και πανευρωπαϊκά, που αντιδρούν στη παράδοση αυτού του απαραίτητου για τη ζωή αγαθού στα χέρια εταιρειών που έχουν ως σκοπό τους την κερδοφορία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013, στις 18.30 το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, Αθήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Όλγα Κήκου, Πράσινο Ινστιτούτο, θα κάνει μια επισκόπηση της ελληνικής και ευρωπαϊκής προσπάθειας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και θα συντονίσει τη συζήτηση. Ο Pablo Sanchez Centellas, εκπρόσωπος right2water ECI, θα παρουσιάσει την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το νερό», η οποία επιχειρεί να συγκεντρώσει υπογραφές πανευρωπαϊκά προκειμένου να κληθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα πρόσβασης των πολιτών στο νερό και την υγιεινή.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, επίσης, η Έφη Σπυροπούλου, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Savegreekwater που δημιουργήθηκε ως δίκτυο δράσης κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, όπως επίσης και ο Αθανάσιος Τζάκρης, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κίνηση 136 από τη Θεσσαλονίκη, που προωθεί την ιδέα της εξαγοράς της ΕΥΑΘ από τους πολίτες σε δημοκρατική και συνεταιριστική βάση.

Τέλος, ο Πάνος Βερβενιώτης, Συντονιστής της Περιφερειακής Γραμματείας Αττικής των Οικολόγων Πράσινων, θα ενημερώσει για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων και τις δράσεις που έχουν αναλάβει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]

Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*