Δημοψήφισμα αποφάσισε ο Δήμος θεσσαλονίκης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Δημοψήφισμα αποφάσισε ο Δήμος θεσσαλονίκης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

[vc_row el_position=»first»] [vc_column width=»1/4″] [/vc_column] [vc_column el_position=»last» width=»3/4″] [vc_column_text el_position=»first last»]

[box] Δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης αποφάσισε ομόφωνα ο δήμος Θεσσαλονίκης με το πέρας της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΑΘ.Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με τον πιο δημοκρατικό τρόπο στις αυταρχικές αποφάσεις των ευρωπαϊκών οικονομικών ελιτ και των ελληνικών συμφερόντων πρόθυμων συνεργατών τους, που στο κουφάρι της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας αποφάσιζουν να πάρουν στα χέρια τους το μονοπώλιο του νερού για σίγουρα κέρδη και αφθονες κρατικές επιδοτήσεις.[/box]

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row] [vc_row el_position=»last»] [vc_column] [vc_column_text el_position=»first last»]

αναδημοσίευση απο Εγνατία

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση του προέδρου του, Παναγιώτη Αβραμόπουλου. Μάλιστα, ο τελευταίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα ψηφίσει κατά της ιδιωτικοποίησης, με αποτέλεσμα να περάσει και ένα μήνυμα στην κεντρική εξουσία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επανέλαβε την πρόταση για δημοτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης, με την επισήμανση όμως ότι δεν πρέπει να μετατραπεί σε δημοτικό μονοπώλιο το ιδιωτικό, που επιδιώκεται να αποφευχθεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, για τη διαχείριση του νερού θα πρέπει να γίνει ένας ενιαίος φορέας μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή όλων των δήμων που υδροδοτούνται από τον Αλιάκιμονα και την Αραβησσό και σημείωσε ότι η οποιαδήποτε δαπάνη για το δίκτυο ύδρευσης θα πρέπει να αποτελεί δημόσια επένδυση. Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλο βάρος και στο βιολογικό καθαρισμό και τόνισε ότι στην Ευρώπη πλέον το νερό απο-ιδιωτικοποιείται.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής και των άλλων δημοτικών παρατάξεων Θεσσαλονίκης,

Είχε προηγηθεί η ομιλία του αντιδημάρχου Θέρμης και εκπροσώπου του συντονιστικού φορέων και πολιτών της Θεσσαλονίκης με την ονομασία «SOSτε το νερό», Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος από τους πολίτες για τη διαχείριση του νερού, με συντονισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι μπορεί να συγκεντρωθούν υπογραφές για το ζήτημα, ώστε το θέμα να φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ιδιοκτησία των πολιτών. Η διαχείρισή του πρέπει να μείνει στην πόλη. Τα ιδιωτικά μονοπώλια έχουν οδηγήσει σε αύξηση κόστους, μείωση των εργαζομένων και την ποιότητας των υπηρεσιών και υποβάθμιση του περιβάλλοντος», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, ενώ την πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε και ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος.

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]

Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*