Ομαδική έκθεση «Η2Ο+ Η2Ο-»

Ομαδική έκθεση «Η2Ο+ Η2Ο-»
 Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το νερό πραγματοποιείται από τον συνεταιρισμό παραγωγής και προώθησης οπτικοακουστικού υλικού doc4life. Το opening θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20.00, στον εκθεσιακό χώρο doc4life. ( Δυαλέων 15, Γκάζι, 1ος όρ)Εμείς θα είμαστε εκεί!

Ομαδική έκθεση «Η2Ο+ Η2Ο-»

Η2Ο+ Η2Ο- : Υπάρχουμε γιατί υπάρχει. Η βάση του φαινομένου της ζωής, η αρχέγονη ουσία που συμβολίζει πως δημιουργηθήκαμε, η δύναμη του σύμπαντος, η Μεγάλη Μητέρα της Γης, η πηγή αντοχής κάθε πλάσματος, Ένας κόσμος χωρίς νερό, θα ήταν ένας κόσμος χωρίς ζωή.

Η2Ο+ Η2Ο-: Θάλασσα, λίμνες, ποταμοί, πηγές, ο κύκλος του νερού –σύννεφα, βροχή, πάγος, χιόνι, οι μύθοι και οι δοξασίες, η μύηση, η κάθαρση, η μαγεία, το δάκρυ, η ξεγνοιασιά.

Η2Ο+ Η2Ο-: Το φυσικό και περιβαλλοντικό αγαθό, κοινωνικό, δημόσιο, συλλογικό. Βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για τη ζωή. Βασικός αναπτυξιακός πόρος, απαραίτητος για την παραγωγική διαδικασία προς όφελος των ανθρώπινων αναγκών. Η μείωση των αποθεμάτων νερού, η ρύπανση και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον κύκλο του νερού. Η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση, οι μηχανισμοί περιορισμού μιας πηγής ζωής που ανήκει σε όλους.

Η2Ο+ Η2Ο-: Η ελεύθερη πρόσβαση σε πόσιμο νερό, οι δημόσιες υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, είναι οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα που θα πρέπει να προστατεύουμε. Όπως θα πρέπει να επαγρυπνούμε για την σωστή διαχείριση του κύκλου του νερού –υπόγεια ύδατα, υγρότοποι, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες και ακτές. Κάθε προσπάθεια περίφραξης, ιδιωτικοποίησης, εκμετάλλευσης από ιδιώτες ή παραχώρησης από το δημόσιο σε ιδιώτες, στρέφεται ενάντια στο ανθρώπινο δικαίωμα για τη ζωή. Από τη διεθνή εμπειρία γνωρίζουμε ότι όπου εφαρμόστηκε η ιδιωτικοποίηση είχε τραγικά αποτελέσματα για τις κοινωνίες και το περιβάλλον. Σήμερα, σε όλο τον κόσμο δίνεται μάχη για την επαναφορά στο δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των εταιρειών ύδρευσης και την πολύπλευρη συμμετοχή των πολιτών στη διαχείριση αυτού του ζωτικού φυσικού αγαθού.

Με αφορμή την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα μας , η κολεκτίβα δημιουργών οπτικοακουστικού υλικού doc4life, στηρίζοντας τον αγώνα για δημόσιο έλεγχο των εταιρειών ύδρευσης, ανοίγει την νέα, χειμερινή περίοδο με την διοργάνωση της δεύτερης, θεματικής, ομαδικής έκθεσης, με θέμα « Η2Ο+ Η2Ο-»

Στόχος μας η ευαισθητοποίηση, μέσω της τέχνης, για το πολύτιμο αγαθό και η συνειδητοποίηση για τους κινδύνους που προκαλεί η έλλειψη, η ρύπανση και η ιδιωτικοποίησή του.

Το υδάτινο στοιχείο σε κάθε μορφή του, θετικές και αρνητικές όψεις της συνύπαρξης με τον άνθρωπο, σε φωτογραφίες ντοκουμέντου, συμβολικές και ελεύθερης έκφρασης, ταξίδι σε έναν κόσμο που συνδέεται και ορίζεται από το νερό.

Ελπίζουμε να ενωθείτε μαζί μας σε κάθε βήμα της διαδρομής.

Το opening θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20.00, στον εκθεσιακό χώρο doc4life.

 Συμμετέχουν: Τσακίρης Σπύρος, Τζιβελέκης Αγγελος, Στεφάνου Στέλιος, Σπηλιοτοπούλου Ευαγγελία, Σιδερίδης Δημήτρης, Σεφέρογλου Ορέστης, Προύντζος Γιώργιος, Παπαμίχου Μαρία, Μπόγρη Εύα, Μπατζιά Κωνσταντίνα, Μπανιλας Γιώργος Μουσταφέλλου Κλαίρη, Μιχαηλίδης Αλέξανδρος, Μαλκόπουλος Κωνσταντίνος, Λιβανός Γιάννη, Καρολίδου Ευγενία, Καλημέρης Διονύσης, Κακαβιά Βασιλική, Βαβουγυιός Αργύρης

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30/11/2013

Συνεταιρισμός παραγωγής και προώθησης οπτικοακουστικού υλικού doc4life

 Διεύθυνση: Δυαλέων 15, Γκάζι, 1ος όρ Τηλ.: 215 54 08 478

 Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 16.00 – 22.00, Σάββατο και Κυριακή: 12.00 – 20.00

Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

1 Comment

  1. μαρικα 11 έτη ago

    Σημερα μου ηρθε ο λογαριασμος νερου,131,85ευρω θα πληρωσω ομως 301,50 με το ειδικο τελος κτλ.Ετοιμαζονται λοιπον για ξεπουλημα του νερου και ξεβρακωνουν εμας για να δελαιασουν τους αγοραστες.ΟΧΙ λοιπον στο ξεπουλημα γενικα της πατριδας μας και ποσο μαλον το νερο που ειναι αναγκαιο αγαθο.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*