Επιτέλους! «Το δικαίωμα στο νερό» στο Ευρωκοινοβούλιο

Επιτέλους! «Το δικαίωμα στο νερό» στο Ευρωκοινοβούλιο
Επιτέλους! Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο συλλογής υπογραφών σε όλη την Ευρώπη, έφτασε η ώρα για την Κομισιόν να δεχθεί επισήμως τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (Ε.Π.Π.) “right2water“. Η “Right2water”, η πρώτη ιστορικά επιτυχημένη Ε.Π.Π. είναι εν συντομία ένα αίτημα από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) προς την Ε.Ε. να περιλάβει στην νομοθεσία της αλλά και να δράσει έμπρακτα για την υιοθέτηση του ανθρώπινου δικαιώματος στο νερό και την υγιεινή. Είμαστε ανυπόμονοι να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Κομισιόν και αν θα σεβαστεί την θέληση των πολιτών, η οποία εκφράστηκε δυνατά παρά της δυσκολίες της διαδικασίας. Στην Ελλάδα, η Ε.Π.Π υποστηρίχτηκε μεταξύ άλλων φορέων και από το SAVEGREEKWATER, σαν μία στρατηγική επιλογή ενάντια στην απειλή της ιδιωτικοποίησης των  υπηρεσιών,ύδρευσης,  διαδικασία που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση σε αντίθεση με την τάση επαναδημοτικοποίησης που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη.

Νεότερα από τους διοργανωτές

Στις 17 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ) «Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα» θα τεθεί σε δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την ίδια μέρα θα συναντήσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΠΠ θα μας δοθεί η ευκαιρία να εξηγήσουμε τα αιτήματα μας και στις δύο συνεδριάσεις. Η συνάντηση με την Επιτροπή θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών αλλά η ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) είναι ανοικτή σε όσους θα έχουν δηλώσει συμμετοχή εκ των προτέρων.

Η δημόσια ακρόαση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη συμμετοχή των Επιτροπών για τα Ψηφίσματα, την Εσωτερική Αγορά και την Ανάπτυξη. Θα ξεκινήσει στις 15:00 τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18:30. Σας παρακαλούμε σημειώστε την ημερομηνία. Θα αποστείλουμε προσκλήσεις μόλις έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα χαρούμε να υποδεχτούμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ώστε να υπάρξει μία μαζική συμμετοχή για το «δικαίωμα στο νερό» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η τελική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται μέχρι τις 20 Μαρτίου, λίγο πριν την Παγκόσμια Μέρα Νερού και τρεις μήνες μετά από την υποβολή των 1.65 εκ. έγκυρων υπογραφών υποστήριξης του αιτήματος μας. Η Επιτροπή οφείλει να καθορίσει ποια μέτρα θα λάβει για να ανταποκριθεί στο αίτημα μας ή να δικαιολογήσει την απόφαση της στην περίπτωση που αποφασίσει να μην προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια.

Ευελπιστούμε να δούμε πολλούς από εσάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 17 Φεβρουαρίου για να μας υποστηρίξετε! Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις και πληροφορίες: www.right2water.eu

 

Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*